Betingelser for lån – hvordan navigere?

28 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Lån på nettet er noe av det vi ser aller mest av, men mange vet ikke hvordan denne typen lån egentlig fungerer, eller hvordan de skal navigere i dem. Her skal vi se litt nærmere hva man skal tenke på og hvilke betingelser som gjelder for online lån. 

Hva skal man tenke på?

Det er mange ting man skal tenke på når det kommer til lån penger, og noe av det første er beløp. Det finnes nemlig lån på nettet i så godt som alle størrelsesordener, og dermed er det essensielt at man vet hvor mye man er på jakt etter. Det vil nemlig avgjøre hva slags lån man skal se etter online. Det er også mange lån som er beregnet til ulike formål – for eksempel billån, boliglån eller forbrukslån.

lån

Det gjelder som regel litt ulike vilkår for de forskjellige. Det er alltid viktig at man ser på låneeksempelet for de forskjellige lånetilbyderne, da kan man nemlig få et godt og realistisk innblikk i hva de forskjellige lånene egentlig koster. Det skal være et låneeksempel tydelig og synlig så man kan se hvordan lånet kan fungere i praksis. Det er også mulig å sammenligne flere ulike lån på denne måten, så man kan se hvilket eller hvilke lån som eventuelt passer inn i de rammene man hadde tenkt. 

Hvilke betingelser gjelder? 

Det er naturligvis også en del betingelser som gjelder for lån. Det kan være alt fra aldersgrense, som man skal oppfylle, til hvor mye man tjener. Hvilke betingelser som gjelder vil som regel avhenge av hva slags lån du søker, og derfor bør dette også være med i betraktningen når du sammenligner flere ulike lån og lånetyper.

Man skal som regel være bosatt i Norge og det er ikke mulig å få lån med betalingsanmerkning online, det er det som gjelder for langt de fleste lån på nettet. 

Flere nyheter