Bruk mindre strøm i hjemmet

01 november 2021
Maria Laugesen

editorial

Det er ingen tvil om at mange av oss har et høyt energiforbruk i vårt private hjem. Det gjelder strøm som brukes til belysning, TV og underholdning, hvitevarer, kjøkkenapparater og mye annet. Ved å redusere vårt energiforbruk kan vi gjøre noe bra for både oss selv og miljøet.

Hvorfor spare på energien?

Det er viktig å ta vare på miljøet vårt, og spesielt i dag når vi er så mange mennesker på jorden. Jo mindre energi vi bruker i hverdagen, jo mindre belaster vi miljøet og bruker naturens ressurser. Derfor er det veldig smart å tenke over i hverdagen hvordan du kan spare på energien, så du kan ta bedre vare på miljøet.

Og samtidig kan du faktisk spare en del penger på det, så du gjør noe bra for både deg selv, naturen og miljøet vårt.

Hva kan jeg gjøre selv?

Det trenger ikke være veldig vanskelig å spare på energien. Først og fremst er det en god regel alltid å skru av de apparater du ikke bruker – TV, radio, lys osv. Det kan spare deg for mye, og er ikke noe du egentlig vil merke i hverdagen.

I dag har det også kommet en rekke energisparende tiltak som gjør det enklere for oss å bruke mindre strøm i hjemmet. Det gjelder blant annet LED pærer som sparer deg for utrolig mye energi i belysningen. Faktisk er de så effektive sammenlignet med «tradisjonelle» glødepærer, at de bruker 10-15 ganger mindre strøm på å produsere samme mengde lys.

En annen bonus er at de har en mye lenger levetid, så de ikke må skiftes ut så ofte. Og derfor er LED lys veldig smart som belysning i hjemmet, og kan både brukes innen og utendørs. Det vil spare deg for penger, og det er en mye bedre løsning for miljøet vårt.

Flere nyheter