Finn ditt nye vindu

12 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Er det på tide å skifte ut vinduene til nye modeller? Da er det en del valg du må ta om vinduene design, størrelse og plassering. Her kan du bli klokere på hva du bør være oppmerksom på.

Velg dine nye vinduer i dag

Skal du skifte ut vinduene dine til nye modeller for å få sikrere, bedre og penere vinduer? Eller kanskje du skal ha noen ekstra vinduer i hjemmet for å få inn mer lys i rommene? Her kan du se noen ting du bør tenke over før du velger.

Form og størrelse

Noe av det viktigste når du velger vinduer – i tillegg til plasseringen – er størrelsen og formen. Skal de gå fra gulv til tak, eller skal du plasseres høyt i rommet? Skal de være små for å gi plass på veggen, eller store så det kommer inn masse lys i rommet? Det avhenger fullstendig av rommets form og størrelse, dine behov, andre vinduer osv.

Typen av åpning

Det er også forskjell på hvordan et vindu åpnes. Noen er sidehengslet, mens andre er toppstyrt. Noen er med toppsving, og andre kan være faste vinduer som ikke kan åpnes. Tenk blant annet over hvordan plassen er rundt vinduet når det skal åpnes, og om du vil kunne ha det åpent når du ikke er hjemme og når det regner.

dør og vindu

Materiale og design

Vinduer i dag finnes i forskjellige materialer, og en av de mest populære er alu/tre. Det er både på grunn av det flotte, moderne utseende, men også fordi disse vinduer er nesten fri for vedlikehold. Det finnes masse forskjellige farger og designs å velge mellom, for eksempel med sprosser eller andre fine detaljer, så du har rik mulighet for å finne noe som både passer til dine behov og ikke minst til din personlige stil.

 

Flere nyheter