Hvorfor skal man skifte ut vinduene?

31 mai 2021
Johanne Larsen

Å skifte ut vinduene er blitt noe som er svært populært, men er det egentlig nødvendig? Når er det på tide å skifte? Det skal vi se ett nærmere på her, så du kan finne ut av om det er på tide å skifte ut vinduene der du bor. 

Når skal man skifte? 

Mange tror at vinduer er en av de tingene ved en bolig som nærmest varer evig, men det er langt fra tilfellet. Det er nemlig sånn at vinduer er noe som må skiftes ut når de blir gamle. Det er rett og slett fordi de blir utette, og ikke virker så godt som de har gjort. Men hva er det egentlig et vindu skal kunne?

De fleste vinduer er designet for å holde varmen inne, for å slippe inn så mye lys som mulig og å lufte ut. Når vinduer blir gamle, bli listene som regel utette, og derfor kan varmen sive ut, og man kompenserer for den tapte varmen ved å bruke mer energi. Det er penger og energi rett ut av vinduet, sånn helt bokstavelig, og derfor kan det være en god investering å skifte ut vinduene, når dette begynner å manifestere seg. 

Klarvinduer.dk har mange gode eksempler på billige vinduer, hvis du har funnet ut at det kanskje er på tide å skifte ut de gamle. Det kan man heldigvis gjøre, og det er ikke så vanskelig å finne nye vinduer som passer. Man kan nemlig få vinduer som er laget etter standardmål, eller få spesialtilpasset vinduer som passer perfekt til ens behov.

Med nye vinduer sparer man på varmen, hvis man tidligere har hatt utette vinduer, og man får sluppet lys inn som gir god og lun stemning. Det er ikke uten grunn at vinduer og lys er noe meglere fokuserer på når det er snakk om salg eller utleie av bolig. 

Flere nyheter