Leker som hjelper mot uro

06 juli 2021
Johanne Larsen

Fidget toys tok helt av for noen år siden, og det er ikke så veldig rart. Det er nemlig en av de typene leketøy som hjelper mot uro – men det var du kanskje ikke klar over. Her skal vi se litt nærmere på fidget toys, og hvorfor det er en type leke som passer til spesielle behov – og hvorfor det er en type leke som både barn, tenåringer og voksne kan ha glede av. 

For voksne og barn

Det er ikke alle leker som er utelukkende laget for barn. Nei, noen kan faktisk også egne seg for tenåringer og voksne, og det gjelder spesielt leker som har flere funksjoner enn bare lek. Det kan for eksempel være smarte leker som fidget toys, som også hjelper mot uro.

Det er nemlig mange leker som er laget for å passe til spesiell behov, og fidget leker er en av typene som faller inn i denne kategorien. Det er mange som synes det er stimulerende å ha noe å holde på med, og dette gjelder kanskje i spesielt stor grad barn og tenåringer som sliter med uro, og som liker å ha noe å fikle med. Det kan ogå virke beroligende, og derfor er det kanskje ikke så dumt med nettopp denne typen leker, hvis man sliter mye med uro. 

Det er jo ikke så ofte leker blir populære på tvers av generasjonene, men som man så med fenomener som Pokèmon Go (og den tilhørende merchandise), så er det noen ganger det slår an. Da kan man kanskje se på fidget toys som noe som er litt mer funksjonelt. og som derfor har et litt større bruksområde, i tillegg til å kunne motvirke uro. 

Fidget toys er den perfekte gaven til deg selv, til barn eller tenåringer – som sliter med uro. Eller bare fordi du liker å ha noe gøy å holde på med. 

Flere nyheter