Ønsker du langt og fyldig hår?

22 oktober 2019
Mathias Bjelland
Ønsker du langt og fyldig hår?

Behandlinger for hårtap

Hårtap blir vanligvis sett på som et uønsket fenomen. Ofte funnet blant menn, blir problemet mer fremtredende når menn blir eldre. Det er mange forskjellige typer skallethet med mange forskjellige årsaker. Siden menn generelt foretrekker å ha et fullt hode med hår i stedet for ikke, har det kommet mange løsninger opp gjennom årene for å prøve å behandle symptomene på hårtap hos menn. 

En av de eldste metodene har vært å ha på seg en parykk. En parykk er i utgangspunktet en erstatning for tapt har og dekker hele hodet. Et av problemene med billigere parykker er at de ikke ser veldig troverdige ut og virker ganske opplagte. Dette beseirer selvfølgelig formålet med en parykk som er å gi utseendet til ekte hår. Men et annet problem er at gode parykker som gjør en god jobb er ganske dyre.

Det beste er å ta vare på håret du har

En mindre løsning som har fått popularitet de siste årene er quiff hårstykket. Dette er i bunn og grunn en parykk, men slags en delvis parykk. En kviff er ikke så dyr som en vanlig parykk bare fordi det koster mindre å lage og bruker mindre hår. Quiff hårstykket er festet nøyaktig til den delen av mannens hode som opplever hårtap, og bunnmaterialet til quiffen er laget av et visst materiale som fester seg veldig godt til hodebunnen.

En annen ganske radikal løsning er å barbere av det gjenværende håret helt og gå for det helt skallete utseendet. Populært i stor grad av Jason Statham, blir det faktisk betraktet som mer attraktivt hvis en mann barberer hodet fullstendig hvis han opplever hårtap enn det er hvis han holder det som er igjen på hodet. Men til syvende og sist er det hver enkelt velger å gjøre helt selvfølgelig opp til ham.

Flere nyheter