På tide å slipe gulv og treverk?

01 august 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er mange ting man kan gjøre for å forbedre utseendet på gulvene hvis de begynner å se litt slitte ut. Her skal vi se litt nærmere på nettopp det, så du kan gi hjemmet en sårt tiltrengt oppgradering – det er kanskje litt enklere enn du tror? Det skal vi se på nå. 

Begynner gulvene å bli slitte?

Det er jo gjerne sånn at vi går på- og bruker gulvene hver eneste dag, og derfor er det kanskje ikke  så rart at store deler av gulvet gjerne kan bli litt slitt med årene. Det å støvsuge og vaske, som jo er nødvendig, er også noe som sliter på flotte tregulv, og dermed kan det bli nødvendig med en liten overhaling. Det kan man for eksempel gjøre ved å slipe gulvene, eller rett og slett å få dem slipt.

Det er en forholdsvis enkel prosess som gjør stor forskjell for hvordan boligen din fremstår. Hvis du er på jakt etter oppussing som gir et tydelig og umiddelbart synlig resultat, så er det kanskje gulvene som skal slipes. Hvis du synes tregulvene dine er blitt ujevne i farge og tekstur, ja, så er det kanskje på tide med en liten overhaling. Men er det noe man egentlig kan gjøre helt selv? Eller er det noe man trenger profesjonell hjelp for å kunne gjennomføre? 

gulvafslibning horsens

Er gulvslipning et gjør-det-selv-prosjekt? 

Veldig mye innenfor oppussing er noe man enkelt kan gjøre selv. Det er mye som kan læres, og med internettet er det praktisk talt nærmest ingen grenser for hvilken informasjon man kan finne og tilegne seg med litt tålmodighet. På Gulvkanonen kan du eksempelvis få mange gode tips til sliping og vedlikehold av treverk og gulv. Det er dog ikke sånn at alle bør gjøre alt selv, og det kan være noen fordeler ved å få hjelp til å slipe gulvene. 

Flere nyheter