Spis deg til et vakkert hår

02 april 2020
Elisabeth Novik Nielsen
Spis deg til et vakkert hår

Ikke alle har en tykk og glansfull hårmanke som alltid ser velstelt ut. Dersom du er en av dem som ikke er fornøyd med håret ditt bør du vurdere å endre kostholdet. Håret livnærer seg ved hjelp av vitaminer og mineraler som tas opp gjennom et tilfredsstillende kosthold. Dersom du ikke klarer å spise nok næringsstoffer vil du raskt kunne se det på håret ditt.

Frisører og andre hårspesialister vil med en gang se at håret ditt ikke har optimal glans. Denne glansen er mulig å opprettholde både gjennom kosthold og ved bruk av fuktighetsgivende hårkurer. Du kan derfor spørre en som jobber med hår om hva du kan gjøre for at håret ditt skal bli glansfullt igjen. Mange sliter med hårveksten på grunn av både sykdom og alder.

Dersom du er en av dem som opplever hårtap på grunn av alder vil du allikevel få et tilfredsstillende resultat ved å benytte riktig behandling. Mange frisører kan gi deg gode tips til hvordan du kan gi glansen tilbake ved hjelp av hårklipp og hårkur. Derimot vil også andre hårspesialister gi deg velmenende råd om du ønsker en profesjonell hårtap behandling.

Få viktige næringsstoffer gjennom kosten

Allerede fra du er liten kan kostholdet påvirke hårveksten din og din videre utvikling. Når alderen kommer snikende vil du som alle andre se dine alderstegn. 

Både kvinner og menn kan miste håret plutselig eller grunnet alderdom. Ved plutselig hårtap bør du gå til legen for å sjekke om du er syk. Mange sykdommer fører til at du kan lide av et raskt hårtap som du ikke kan komme bort i fra. 

Dersom du opplever plutselig hårtap er det viktig å sjekke at kostholdet ditt er tilstrekkelig slik at du kan få i deg de riktige næringsstoffene. Du vil da raskere få tilbake hårveksten og kan nyte å få håret ditt tilbake.

Flere nyheter